logo

Dwalen door de Ginkies

Haven UrkDwaal door de ginkies (de oude stegen) en bekijk de visserskotters. Ontdek de bijzondere geschiedenis van Urk. Hoe werd dit visserseiland vasteland? Meer af in de haven waar vele vissers u voor zijn gegaan en bekijk dit bijzondere dorp. Urk is een ontzettend leuke bestemming voor een dagje zeilen op het IJsselmeer.

Programma

Vanaf 9:30 uur scheept u zich in aan boord van de "Stedemaeght", die in de Bataviahaven van Lelystad ligt. Klaar voor een gezellig dagje uit. Nadat u welkom bent geheten door de bemanning, gaan om 10:00 uur de touwen los en vaart het schip naar de Houtribsluizen en dan het IJsselmeer op. De zeilen worden gehesen en onder het genot van een kop koffie of thee wordt er koers gezet richting Urk. Onderweg is er tijd voor de lunch, waarna het schip afmeert in de haven van Urk. Daar kunt u ruim een uur passagieren.

Rondwandeling Urk

Dwalend door de oude stegen, de ginkies, krijgt u interessante wetenswaardigheden over dit voormalige visserseiland te zien. Oorspronkelijk was dit dorp een eiland en dat is aan bepaalde kenmerken nog duidelijk te zien. Toen het IJsselmeer nog Zuiderzee was, was de visvangst voor de bewoners van Urk de belangrijkste vorm van inkomsten. Een deel van 's werelds grootste vloot van visserskotters komt u nog tegen op Urk. Aan de kust, bij de vuurtoren ziet u een monument staan ter herinnering aan de vele op zee omgekomen bewoners.

Bezienswaardigheden:

  • De oude dorpskern'
  • De Vuurtoren
  • De Bethelkerk;
  • De IJsselmeervisafslag;
  • De Haven;
  • Het Urker Museum;
  • Etc.

Meer informatie over Urk is verkrijgbaar bij de Touristinfo Urk, Wijk 2-2, 8321 Ep, Urk. www.touristinfourk.nl.

Na de rondwandeling komt u weer terug in de haven. Zodra iedereen weer aan boord is, wordt de terugreis naar de haven van vertrek ingezet. Onderweg kunt u even rustig achterover zitten. Nog even lekker genieten van de ontspannen sfeer onder het genot van een snack of een drankje. Eenmaal weer door de Houtribsluis is het bijna ten einde. Nog een laatste oorlam en om 18:00 uur is het afscheid is daar.

   

Tickets
Volwassene 89,00
Kind < 12 jaar          49,00

Prijs inclusief:
Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers 
Lunchbuffet 

 

Ginkies vuurtoren vis roken

Varen op de Stedemaeght?

Naam 
Telefoon 
E-mail 
Bericht 
Inschrijven nieuwsbrief 
  Ja  
Akkoord privacy policy 
  Ja  
    

Wat klanten zeggen...

"Vandaag een tochtje meegemaakt van Lelystad naar Hoorn en met volle zeilen weer terug. Wat een feest, enthousiast personeel die echt duidelijk houden van hun werk, een prachtig, keurig onderhouden schip en natuurlijk werkte het weer ook heel erg mee. Bovendien een fantastische catering, lekkere lunch en goed drinken! Een aanrader voor iedereen die van varen houdt!!!"
Winfried Noordijk, 8 juli 2018
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wij hadden vrienden uit Duitsland over en wilden hen iets aanbieden, dus de Stedemaeght geboekt voor 4 mensen. Het schip is zeer goed onderhouden, alles piekfijn in orde en de bemanning is in 1 woord fantastisch; geduldig en behulpzaam. Daarbij nog een overheerlijke lunch, in 1 woord geweldig!!!!!!!!!! Wij komen zeker dit jaar nog eens terug. Als voormalig eigenaar van een schip heb ik mij zo welkom gevoeld en alles was meer dan perfect!!!!!!!!!
We hebben genoten!! Bedankt!"
Alie Ruiter, 21 juli 2017
(beoordeeld met cijfer 10 op Zoover)


“We hebben een geweldige dag gehad aan boord van Stedemaeght. Wat een prachtig schip en vriendelijke bemanning. Voor ons waren alle ingrediënten aanwezig om een onvergetelijke dag te hebben. Goed weer en genoeg wind. Er werd een prima lunch geserveerd. In Hoorn hadden we ruim een uur de tijd om het plaatsje te bekijken, daarna zeilden we terug richting Lelystad. Onderweg terug werd er bittergarnituur rondgedeeld.
We hebben genoten!! Bedankt!"
Mascha Groeneweg, 28 juli 2017
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wat een heerlijke vaart, het was in 1 woord fantastisch. Heel goed verzorgd, nette bediening.
Bedankt!”
Corry de Vries en vriend, 16 juli 2017

Gewoon kort maar krachtig...Wij hebben gisteren een superdag gehad...was fantastisch!!!!”
Mario Seits, 29 mei 2017 (beoordeeld met 5 van 5 sterren)

Gisteren een top-dagje gehad ! Zeiltocht op deze fantastische driemaster Stedemaeght van Lelystad naar Urk en weer terug. Geweldig enthousiaste en aardige bemanning. Zeer genoten ! Een echte aanrader !”  
Jos Kuiper, 6 oktober 2016

Broer en schoonzus 25 jaar getrouwd. Een fantastische dag op dit schip gehad. Gezellige bemanning, heerlijk gegeten aan boord. Samen met ook zon en wind was deze dag echt schitterend. Een echte aanrader"
Jochem Eenkhoorn, 2 oktober 2016

“Het was een geweldige dag met geweldig weer! Lekker warm en toch een lekker windje om te zeilen! Heerlijk"
Geanne de Boer, 24 september 2016

"Was (weer) een fantastische dag, we hebben ervan genoten!!!"
Rene de Regt, 22 september 2016

"Prachtig schip, zeer gastvrij personeel. Al met al een geslaagde dag. Veel wind dus veel wind in de zeilen. "
Rianne Basten, 28 augustus 2016